Wedding Styles

De gebuikte trouwkaart bij bovenstaande fotografie is van bloom09.nl, geïnspireerd op de natuurlijkheid van papier.

De een hijst zich in een prachtige witte jurk en de ander betovert de bruid(egom) in een hip kleurend maatpak. Trouwen doe je op je eigen manier.

In Amerika kleden ze naast zichzelf al jaren hun bruiloft helemaal aan! Van ballonpartijen tot bloemenzeeën en taarten zo hoog als de Eiffeltoren. Op TLC kun je bij het programma FOUR weddings op vrijdagavond aardig wat inspirerende ideeën voorbij zien komen. Zwak ze misschien wel een beetje af  want ze zijn Amerika-al-the-way!!

Nu staan we in ons kleine Hollandse landje aardig met onze voeten in de klei toch druppelt er een stukje van deze trend ook deze kant op. Er wordt meer zorg besteed aan de aankleding van niet alleen de personen die in het huwelijksboortje stappen maar ook  alles wat daar omheen hangt. Naast ballonnen zijn pompons momenteel echt een geweldige trend. Hang ze op of doe lekker eigenwijs en decoreer er de dinertafel mee. Wat je al niet met voor sfeertje kunt bereiken met wat crêpepapier!

Een belangrijke plek heeft ook de trouwhuisstijl verkregen in het trouwsprookje! Niet alleen een huwelijksuitnodiging maar veel meer items in 1 zelfde stijl, een totaalpakket om sfeer te geven aan dé dag! Vaak staat een kleurthema of een bepaalde illustratie centraal.

Het kan al beginnen al met een trigger: de “Save the date” kaart.  Heel leuk en praktisch. Een kaart die je tussen de 6 en 12 maanden voor jullie huwelijk naar de gasten stuurt om ‘de datum te bewaren’. Helemaal in stijl van de trouwkaart maar met minieme informatie.  Jullie namen, de datum en eventueel een klein gedichtje er op. Vergeet niet te vermelden dat de officiële uitnodiging volgt!!

Naast de trouwkaart zijn er veel onderdelen die je kunt kiezen om te gebruiken als jullie huisstijl: Denk aan rsvp (retourner s’il vous plaît) om te weten wie er wel en niet aanwezig kan zijn, menu- en of naamkaartjes op de dinertafel,  canvas gastendoek voor handtekeningen of zelfs gepersonaliseerde bierviltjes voor aan de bar! Kleine bedankkaartjes die de gasten meekrijgen na afloop met een cadeautje horen bij de favorieten en er zijn ook bedankkaarten die je de gasten na afloop zou kunnen sturen.

Je hoeft natuurlijk niet alles, echt toooo much! Maar het is wel leuk om een aantal producten te combineren. Gasten herkennen de trouwhuisstijl al snel omdat jullie trouwkaart vaak al een tijdje staat te pronken op de kast.

Over Linda

Linda Boon is de drijvende kracht achter Bloom09. Een leuke site voor met trouwkaarten en geboortekaartjes. Linda is onlangs zelf getrouwd in Sienna, Italie.
Dit bericht is geplaatst in Feest, Trouwen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>